Maakunnallisesti arvokkaat maisema - alueet

Tiistai 28.10.2014 klo 23.35


Kaavoitukseen on tarjolla lisää rajoituksia. Tällä kertaa on kyse maakunnallisesti arvokkaista maisema – alueista. Tämä kaikki liittyy ympäristöministeriön käynnistämään valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitys- ja täydennysinventointiin. Suomeksi sanottuna jo maakuntakaavassa oleviin aluerajauksiin on tulossa lisää rajauksia.

Asiaa valmistelleet ja siihen vihkiytyneet virkamiehet tietenkin esittelevät asian omasta näkökulmastaan. Väitetään ettei ko. rajaukset haittaa mitenkään alueiden kehittämistä, tai käyttöä, tähän en usko. On totta ettei uudet rajaukset aja kuntien olemassa olevien kaavojen ohi, mutta asia on aivan eri, mikäli esimerkiksi osayleiskaavaan tulee muutostarpeita, silloin uudet merkinnät tulevat esteeksi kaikessa karmeudessaan. Annetaan siis lisää aseita valittamiselle ja viedään päätäntävaltaa pois omalta alueelta.

Rajoituksia on jo nykyisellään aivan liikaa. Maaseutua suojellaan sen omilta asukkailta, koska se halutaan ympäristöviranomaisten puolesta museoida tappamalla sen elinvoima ja kehittyminen. Todella valitettavaa huomata, että oma maakuntaliitto on innolla mukana näissä talkoissa, näin siis toteutetaan yhteistä etua.

Miksi nyt siis kirjoittelen tästä asiasta? Olen itse Satakunnan maakuntavaltuuston jäsen ja ehdottomasti vastaan kaikkia uusia rajoitteita. Maakuntakaava jo itsessään on täynnä erilaisia suojelualueita, on hiljaisuuden keitaita ja naturaa. Koska tämä loppuu ??? Todennäköisesti sitten, kun ei ole enää yhtään neliökilometriä, eikä edes hehtaaria jäljellä, ilman rajoittavaa kaavamerkintää

Vetoan kaikkiin Satakunnan päättäjiin ja kaikkiin mahdollisiin intressiryhmiin, kirjelmöikää, tuokaa esiin mielipide ja vastustakaa, vaikka hienossa paketissa tätä tullaan esittelemään. Jos näillä merkinnöillä ei ole vaikutusta, niin miksi näitä näin suurella riemulla valmistellaan ? Näitä merkintöjä ei missään nimessä saa kaavoihin hyväksyä. Vaikka se ei välttämättä itseen osu, mutta naapuriin voi sattua kunnolla.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini