Tehdäänkö se " Jytky ", vai kestääkö kantti ?

Keskiviikko 26.11.2014 klo 22.58


Saatiin sitä puolueen sisäistä " kriisiä " nyt sitten Satakuntaankin. Tuo kriisi ilman lainausmerkkejä on turhan voimakas sana, mutta jonkinlaisia erimielisyyksiä ja näkemyseroja nyt kuitenkin. Merkitys voi toki muuttua, mikäli asianosaiset ja osattomat asiaa alkavat paisuttelemaan, tai kaivamaan kenties lähtökuoppia joillekin tuleville omille tavoitteilleen.


Näitähän sattuu, sukset lipsuu, erilaiset ihmiset toimivat yhdessä, erilaisine näkemyksineen. Ottamatta sen enempää tässä nyt julkisesti kantaa juuri Satakunnan henkilökemioihin, tai näkemyserojen syihin, niin todettava on, että ihan koko valtakunnan tasolla tulisi enemmän nähdä kokonaisuutta, kuin omia tavoitteitaan. Tämä ryhmä on lähtenyt voimakkaaseen kasvuun vuoden 2011 eduskuntavaalien jälkeen ja on unohdettu tietynlainen nöyryys ja se ettei politiikassa mikään tapahdu nopeasti, vaikka se siltä saattoi aluksi vaikuttaa.


En väitä, että tietäisin kaiken, mutta yli vuosikymmenen aikana olen minäkin jotain oppinut ja uutta opin joka päivä. Mitään en ole saanut ilmaiseksi, vaati kolmannet kuntavaalit ennen kuin pääsin edes pienen kunnan valtuustoon, puhumattakaan monista muista pettymyksistä. Vastuuta tuli aikanaan ja huomattavaa on myös se, ettei vastuun mukana kiitosten määrä kauheasti kasvanut. Ei se kissakaan kiitoksella elä, mutta itse olen kiitollinen siitä, että tie on ollut pitkä ja mutkainen, se on kasvattanut valtavasti.


Näiden yli kymmenen vuoden aikana on se minunkin jäsenkortti tulilinjalla ollut, mutta nuo arvelut ovat sitten noin tunnissa hälventyneet. Eihän tämä helppoa ole ollut, jonkinlainen poliittinen koti kuitenkin. Kaiken kaikkiaan väkeä on tullut ja mennyt, kuka mistäkin syystä, kuka on tuntenut itsensä väärinymmärretyksi, kuka taas on lähtenyt ihan omaa pikkusieluisuuttaan. Toivottavasti ymmärrettäisiin ettei poliittinen ura ole mikään pikamatka, vaan maraton. Ei tässä kukaan mitään pikavoittoja saa, eikä välttämättä ne omat visiot toteudu koskaan, muuttujia on niin rajusti, eikä kaikki suinkaan ole itsestä kiinni.


Jos se Jytky todella halutaan uusia, niin ihan oikeasti on asenteita muutettava. Urheilussa voidaan sanoa, että paras voittakoon, tässä lajissa ei välttämättä näin ole. Eniten ääniä saanut voittaa, mutta hänkin tarvitsee listan taakseen, mikä kerää yhteiseen pottiin tarvittavan määrän ääniä. Suhdeluku on se iso juttu, ei siis yksi, ei kaksi, vaan vaikkapa Satakunnan kohdalla ne kaikki 14. Sen pokan täytyy pitää ja kantin kestää, vaikka ryhmän sisällä hiukan joku hiertäisikin.


Niin ja Satakunnassa, tarvitaanko niitä kristillisiä kaveriksi ? Ei todellakaan, eihän tuosta tarvi edes keskustella.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini